// citesti...

Bune

Rango si Venti kilometre

Seara de sambata cuminte, cu intamplari bune de pus in cuvinte pe taxiblog. Dar inainte de poveste trebuie sa va pun in context. Am ales sa merg la Rango in loc sa urmaresc Rapid-Dinamo – si, vazand acum deznodamantul partidei, ma pot felicita linistit pentru alegerea facut, caci n-am pierdut mare lucru. Rango e un simpatic film de animatie in regia lui Gore Verbinski (cool name!), cu mr Johnny Depp himself dand voce unei soparle-serif. Vi-l recomand daca v-a placut Fear and Loathing in Las Vegas (ok, sa nu-i fac overselling, cititi aici un review).

Dupa film vrem acasa, si rapid! (0-0 cu Dinamo, cum ziceam, plictisitor). E 10 seara, deci e ora de varf pentru taximetristii stationati in fata la Mall Vitan. Aveai de unde alege, si noi am ales cum ne-a venit: Taxi Apolodor sa fie! Soferul, un batranel aparent bonom, zice ca ne duce unde vrem noi (gee, thanks!). Mergem inspre Dristor, cand soneria telefonului intrerupe conversatia ce lancezea oricum pe bancheta din spate:

“Ma scuzati” – ne spune el si opreste masina pe dreapta. Raspunde la telefon (ok, a oprit masina sa opreasca la telefon, ce naiba-i asta?), dar o face cu stil. Zicea asa, intr-o limba ce parea a fi un fel de hibrid de italiana-spaniola-engleza.
“Drumu’ Tabere (fara i). Venti kilometre. No… I’m sorry”

Ne explica situatia: e vorba de un client de-al sau, un italian rapidist (!), care dorea sa fie luat de la stadionul Giulesti – tocmai ce se terminase meciul fara istorie de care va ziceam. Taximetristul nostru s-a fofilat si, justificand ca nu merita efortul (consuma 2L de benzina pana acolo = 10 ron), l-a amagit pe bietul italian incercandu-i sa-i transmita ca n-are cum sa vina, ca-i departe, in Drumul Taberei. “Plus ca oricum sunt destule taxiuri pe-acolo pe la gara”, zice el. Eu ii zic ca nu-i chiar asa usor sa gasesti un taxi dupa un meci pe Giulesti.

Imi plac discutiile despre nimic atunci cand sunt obosit, asa ca mai palavragim despre una, alta si ajungem la concluzia linistitoare ca sfarsitul lumii nu e departe (face uz de argumentul clasic cu “nu vezi ce se intampla, uite cutremurul asta”, etc). Nu stiu daca v-am zis, dar obisnuiesc sa fac confidente taximetristilor. Chestii marunte, nimic major, dar oricum, chestii pe care imi imaginez cu oricine i le spune unui taximterist. Desi poate ma-nsel. In fine, acestui domn de la Apolodor ii marturisesc ca eu sunt mai agitat din fire, si el imi zice ca si el e la fel. Ca-i peste. Eu ii zic ca si taicamiu e peste, iar el ma intreaba daca si el e la fel, daca e genul care nu poate sa-i stea locului. Ii spun ca da, chiar acum conduce pe undeva prin tara :)

Now that’s what I call quality customer-driver bondage :) Over and out.

Discutie

Nici un comentariu pentru “Rango si Venti kilometre”

Scrie un comentariu