// citesti...

Rele

Taxinextristul

Jucam, azi-dimineata, in clasica sceneta repetata cam in fiecare dimineata in intersectia de la Lizeanu. Fuga spre masinile galbene, deschis portiera, dat comanda vocala si teleportat la birou in circa 5 minute. Nici nu ma mai uit la firma, ma urc in ce e la indemana. Astazi a fost sa fie Taxi Next. Colega Alecs urca prin dreapta, iar eu ma infiltrez prin stanga, in spatele soferului care isi trage scaunul mai in fata, sa-mi faca loc. Il vad cum isi abandoneaza integramele pe bord si se pregateste de drum, asa ca plasez comanda: “Batistei cu Calderon va rog”.

Porneste motorul, se asigura in stanga si da sa porneasca, nu inainte de a ne intreba: “10 lei e bine?”. Voia sa mearga pe blat, iar cursa face sub 5 lei, deci ii raspund ca “Nu, bine ar fi sa porniti aparatul” [grin]. Replica soferului e una tacuta, dar demna de consemnat pe Taxi Blog. Opreste motorul si intinde mana spre integramele de pe bord. Eu si Alecs eram oarecum stupefiati de felul in care ne refuza cursa… Trec cateva secunde de tacere stanjenitoare pana cand ne confirma pe viu grai ca nu merge.

Nici o problema, deschidem portiera si topaim in urmatorul taxi, unde gasim un taximetrist cu chef de munca si care se plange ca astfel de colegi precum cel de la Next le strica reputatia tuturor taximetristilor. Deci, de-acum incolo, Taxi Next is a no-no :)

Discutie

4 comentarii pentru “Taxinextristul”

 1. Decat sa munceasca pe degeaba mai bine completeaza integrame, clienti care vor sa mearga pe degeaba gaseste oricand

  Scris de abu | June 15, 2011, 15:27
 2. Asa e Aburel, cu mentalitati ca ale tale vom scoate Romania din cacat.

  Scris de Cosmin | June 15, 2011, 20:03
 3. Din afara vezi altfel lucrurile, tu vrei sa mergi si de 2 lei ,dar nu realizezi ca faci mai mult rau in clipa cand te urci intr-un taxi si platesti 2-3 lei omul ala nu are decat 10-12 ore la dispozitie sa faca incasarile si sunt mari crede-ma …nu e vina lui ca legea e stramba si e facuta doar pentru firme in detrimentul lui, asa ca sa ramana sclav, se descurca si el cum poate , nu murind el de foame se schimba Romania

  Scris de abu | July 31, 2011, 17:51
 4. Problema cu cursele scurte e generata de tariful mic de pornire. In strainatate pornirea costa echivalentul a 2-3 km si doar dupa parcurgerea acestora aparatul incepe sa inregistreze. Daca si la noi ar pornirea undeva la 4,5 lei nu ar mai comenta niciun taximetrist !

  Scris de kosfunny | February 4, 2012, 17:18

Scrie un comentariu