// citesti...

Bune

Taxi la aeroportul Baneasa

Am aterizat intr-o duminica seara la miezul noptii pe autogara aeroportul Baneasa. Samsarii erau deja acolo, inclusiv cei de la Arsenal Taxi, care da, inca mai traiesc, chiar daca au tarif de 3 lei / km.

Erau foarte insistenti spre agresivi toti piratii de pe-acolo si imi cereau 30 lei pentru o cursa pana la Lizeanu. Ii ignor (ca doar nu m-am nascut ieri), merg putin mai incolo pana vad un taxi de firma cu clasicul tarif de 1.39/km. Il intreb pe sofer daca si el e ca domnu’ pe care il abordasem initial sau merge pe aparat. “Cum adica?” imi raspunde el. “Pai mi-a cerut 30 de lei pana la Lizeanu”. “Pai da, cam 25 face” – zice el – “ca trebuie sa intoarca aici” (imi arata inspre IKEA). Ii zic “OK” si merg mai departe in timp ce ma gandesc cum cu o zi inainte ma plimbam prin sudul Frantei unde astfel de probleme nu intra in calcul. Dar ce mod mai frumos de a reveni cu picioarele pe pamantul romanesc dupa o excursie in civilizata Europa de Vest decat un dialog la miez de noapte cu taximetristii care isi asteapta victimele la Baneasa precum niste ulii care planeaza amenintator asupra viitoarelor victime. Si sunt sigur ca gasesc destui fraieri care sa plateasca cat cer.

Eu unul sunt impotriva lor, asa ca profit de amplasamentul ultra-central al aeroportului de low-cost bucurestean si merg pana la prima intersectie unde gasesc un taxi liber din a doua incercare. Era un Taxi 2000 condus de un sofer mai mult decat cumsecade. Un tanar cu parul lung, slab, coboara din masina si, vazandu-ma cu tigara in gura imi zice ca se poate fuma inauntru in timp ce-mi baga troller-ul in portbagaj. Ajungem rapid la Lizeanu, cursa face 10 lei dar ii las 16, doar pentru ca a fost simpatic :)

Discutie

Un comentariu pentru “Taxi la aeroportul Baneasa”

  1. La ce ora ai aterizat pe Baneasa? Nu mai era niciun autobuz RATB pe traseu la ora aia? De curand RATB a introdus si trasee de noapte (vezi http://trans-ferro.com/ratb-introduce-trasee-de-noapte/) iar N113 merge pana la Piata Presei Libere.

    Scris de Iulian Sirbu | August 15, 2011, 12:52

Scrie un comentariu